פבלובה קצפת ומלית דובדבנים

זמן הכנה

שעתיים

זמן אפיה

30
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב print

הפבלובה מורכבת ממרנג אפוי, מילוי וסירופ לקישוט


חומרים להכנת המרנג:

מוצרכמות / משקלערך
חלבון150גרם
סוכר לבן150גרם
אבקת אפייה150גרם
קורנפלור10גרם

חומרים להכנת מילוי הפבלובה:

מוצרכמות / משקלערך
קצפת פוליבה200גרם
מים או חלב100גרם
פודינג וניל15גרם

החומרים הדרושים להכנת סירופ דובדבנים:

מוצרכמות / משקלערך
דובדבן קפוא250גרם
¾ כוס סוכר לבן
¼ כוס מים
לחילופין ניתן להשתמש גם במלית דובדבנים פוליבה.– יש להוסיף מעט מים למלית במידה והמלית סמיכה

אופן ההכנה

  • תהליך הכנת המרנג:

    1. לחמם את החלבון והסוכר לטמפרטורה של 60 מעלות בבן מרי תוך כדי עירבוב או עד שהסוכר נמס. כדאי להשתמש במד טמפרטורה.
    2. את התערובת יש להקציף במיקסר. מקציפים במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב. לאחר קבלת קצף יציב יש להוסיף בהדרגה ותוך כדי עירבוב את אבקת הסוכר והקורנפלור וממשיכים להקציף עוד כ- 5 דקות עד קבלת מרנג יציב.
    3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עם פייה חלקה בקוטר 10 ס"מ ומזלפים על גבי נייר אפיה. המטרה לייצר תבנית עגולה עם דפנות לקליטת המילוי.
    4. מזליפים את הבסיס בצורת מעגלים עד לקוטר 6 ס"מ. בשוליים מזלפים מסביב עיגול חיצוני ליצירת חומה מוגבהת.
    5. אופים בתנור בחום של 90 מעלות למשך 3 שעות עד קבלת מרנג יבש.
    6. מצננים לטמפרטורת החדר.

      תהליך הכנת מילוי הפבלובה:

      1. מקציפים כל החומרים לקרם יציב.

      תהליך הכנת סירופ דובדבנים:

      מרתיחים את הדובדבן הקפוא הסוכר והמים, תוך כדי ערבוב, עד שהפרי מתרכך מעט ומגיר נוזלים.

      מקררים.

      הרכבת הפבלובה

      מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן את מילוי הקצפת.

      מניחים מעט מסירופ הדובדבנים על בסיס המרנג.

      מזלפים מעל את הקצפת. לקישוט שמים כפית מהמילוי על הקצפת.

      יש לשמור בקירור*


כמות סועדים

כמות סועדים


זמן אפיה

30


זמן הכנה

שעתיים

עגלת הקניות

סגור
he_ILHebrew
נווט למעלה