Ingredients

Directions

קרמו שוקולד ואגוזים מקורמלים.

קרמו שוקולד ואגוזים מקורמלים.

Ingredients

החומרים הדרושים לקרמו שוקולד:
100 שוקולד חלב
4 גרם ג'לטין + 20 גרם מים
60 חלמון
50 סוכר
75 חלב
75 שמנת מתוקה
50 קרם פרלינה פוליבה
החומרים הדרושים לקרם שנטילי וניל:
200 שמנת מתוקה
20 פודינג וניל
20 אבקת סוכר
1 תמצית וניל

Directions

אופן ההכנה קרמו שוקולד:

בקערה משרים ג'לטין ומים מניחים בצד כ-10 דקות.
מביאים לרתיחה שמנת וחלב.
מערבבים חלמון עם סוכר.
עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לבישול תוך כדי ערבוב עד שמגיעים ל-82 מעלות.
יוצקים על השוקולד והפרלינה מוסיפים ג'לטין ומערבבים היטב, מומלץ בבלנדר מוט.
מוזגים התערובת לכ- ¾ מגובה הכוס ומפזרים שכבה של אגוזי לוז מקורמלים.

אופן ההכנה של השנטילי וניל:

מעבירים למיקסר את כל החומרים ומקציפים לקצף יציב.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים מעל לקרמו .

*יש לשמור בקירור

זמן אפיה

10 דק'

זמן הכנה

5 דק'

קוקילידה שוקולד לבן ואוכמניות

קוקילידה שוקולד לבן ואוכמניות

Ingredients

חומרים הדרושים להכנת עוגיית הקוקילידה:
50 שוקולד מריר 57% פוליבה
30 חמאה
1 ביצה (L)
25 סוכר לבן
25 סוכר חום
קורט מלח
33 קורנפלור
7 קקאו
¼ כפית אבקת אפייה
חומרים הדרושים להכנת מוס השוקולד הלבן והאוכמניות:
150 שבבי שוקולד לבן
200 שמנת מתוקה
5 גרם ג'לטין + 35 גרם מים
50 מלית אוכמניות

Directions

אופן הכנת עוגיית הקוקילידה:

ממיסים שוקולד וחמאה ומצננים.
מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום ומלח לכ-5 דקות.
מקפלים את השוקולד והחמאה ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים את הקורנפלור, קקאו ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת סמיכה.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים עיגול בקוטר 8 ס"מ במרחקים שווים.
אופים ב -180 מעלות 8-10 דקות.

אופן הכנת מוס שוקולד לבן ואוכמניות:

בקערה משרים ג'לטין ומים ומניחים בצד 10 דקות.
ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה (1) ומצננים.
מקציפים שמנת מתוקה (2) למרקם יוגורט.
ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לשוקולד המומס מערבבים היטב.
מקפלים את תערובת השוקולד לקצפת ומקפלים לאיחוד.
מוסיפים את המלית האוכמניות ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את המוס לתבנית שקעים סיליקון או רינגים בקוטר 6 ס"מ.

הרכבת הקוקילידה שוקולד לבן ואוכמניות:

מניחים על עוגיה מוס שוקולד לבן ואוכמניות ומחברים עם עוגיה נוספת לסנדביץ'

זמן אפיה

8-10 דקות

זמן הכנה

כ 15 דקות

מוס שוקולד מריר – פרווה

מוס שוקולד מריר – פרווה

Ingredients

החומרים הדרושים למוס שוקולד מריר פרווה:
120 שוקולד מריר פוליבה 57%
1 קצפת צמחית
חצי כוס מים

Directions

אופן הכנת מוס שוקולד מריר פרווה:

יש להמיס את השוקולד במיקרו – בזהירות! או בסיר בן מארי ומצננים.
בקערת מיקסר מקציפים את הקצפת למרקם יציב
מוסיפים את השוקולד המומס המצונן ומקפלים פנימה לקצפת.
מזלפים עם צנטר משונן לכוסות הקינוח.
אפשר לקשט בשוקולד מגורר, תלתלי שוקולד, מזרה שוקולד.

יש לשמור בקירור עד להגשה

"טרייפל" – אלפחורס

"טרייפל" – אלפחורס

Ingredients

מרכיבים לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינב וניל (80 גרם)
2 כפות ריבת חלב פוליבה
לעוגת ספוג שקדים:
3 ביצים שלמות
90 גרם סוכר
100 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
אבקת סוכר
4 כפות ריבת חלב פוליבה
לקישוט:
100 גרם שוקולד מגורר לבן / חלב / מריר – פוליבה

Directions

להכנת עוגת הספוג:

1. מחממים תנור מראש ל170- מע'. חשוב!
2. מרפדים תבנית מלבנית (20*30 ס"מ) בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
3. שמים בקערת מיקסר את הביצים, סוכר וקורט מלח.
4. מקציפים במהירות גבוהה (מתחילים בחצי דקה מהירות נמוכה ואז מגבירים) כ-8 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
5. מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים לתוך התערובת (עם כף עץ או מרית).
6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית (גובה של 2 ס״מ). אופים את העוגה כ10- דקות, היא מוכנה כשהיא מזהיבה קלות
7. מוציאים את העוגה מהתנור. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לרשת, מצננים כ-5 דקות.

להכנת הקרם: 

בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואבקת פודינג עד שמתקבל קרם יציב.
מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר.

הרכבת הטרייפל:

1. מורחים על עוגת הספוג 4 כפות ריבת חלב. מחלקים ל-3.
2. מניחים בתחתית הגביע שליש מעוגת ספוג שקדים.
3. מניחים מעל שכבת העוגה חצי מהשמנת מוקצפת ומפזרים מעל כף קוקוס.
4. מניחים שכבה נוספת של העוגה וחוזרים על התהליך.
5. מפזרים שוקולד מגורר מעל השכבה האחרונה.

שומרים במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד חודש (גלידה משובחת ביותר, מפשירים במקרר)

זמן אפיה

כ-10 דקות

זמן הכנה

כחצי שעה