עוגת גבינה ואוכמניות
עוגת גבינה ואוכמניות
Ingredients
Directions
להקציף ביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר,
להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 24 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .
מרטיבים את בסיס העוגה עם 1/4 כוס מים + 1 כפית סוכר.
לשים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מי ברז ולהניח בצד.
לשים בקערה גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, 1/4 כוס סוכר ו- 4 כפות מלית אוכמניות, לערבב עם כף .
להקציף במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ו3/4 כוס חלב לקצף יציב אך לא קשה, להוציא 2 כפות מהקצפת לשקית זילוף עם צנטר פרח לקישוט.
להוסיף את תערובת הגבינות ומחית האוכמניות לשמנת המתוקה, לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות להוציא 2 כפות קרם לתוך אותה שקית זילוף חד פעמית .
לחמם במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כחצי דקה , לשפוך בהדרגה לקרם ולערבב כדקה.
לשפוך את הקרם על גבי בסיס העוגה וליישר, לשמור במקפיא כ-20 דקות,
להוציא את העוגה מהמקפיא, לזלף פרחים מסביב לעוגה (עם הקרם בשני צבעים שהשארנו).
לשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה),
אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא , ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.
כשעה