עוגת קרם שניט דבש ותפוחים.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
פותחים את הבצק המרודד על גבי נייר אפייה ובעזרת רינג קורצים שלושה עיגולים בקוטר 22 ס"מ.
מעבירים עיגול אחד מאלו שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפדרים את העיגול באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח. אופים את הבצק 25-30 דקות, עד שהוא זהוב. עושים אותו דבר עם עיגול הבצק השני. את עיגול הבצק השלישי, מניחים גם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין מסמנים משולשים (לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים כדי להקל על חיתוך העוגה אחרי האפייה). מפדרים גם אותו באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים תבנית שתשמש משקולת ואופים 25-30 דקות עד להזהבה של הבצק.
שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומתחילים להקציף על מהירות בינונית. בהדרגה מעלים את המהירות ומקציפים כשתי דקות. מוסיפים דבש ומקציפים עוד 2 דקות עד שהקצפת מתחילה להתייצב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד ליציבות מלאה.
מוסיפים לקצפת בפעמיים - שלוש ¼1 קופסאות קוביות תפוחים ומקפלים בעדינות.
מעבירים את קצפת התפוחים לשקית זילוף עם צנטר כוכב עם פייה רחבה.
מניחים עיגול בצק אחד על צלחת הגשה ומזלפים פרחי קצפת על כל השטח. מניחים מעל הקצפת את עיגול הבצק השני וחוזרים על פעולת הזילוף. הקומה האחרונה תהיה זו שסימנו בה את משולשי הבצק שאפינו - מסדרים את העיגול המסומן על שכבת הקצפת השנייה ועל כל משולש מזלפים פרח. את מרכז העוגה מפדרים באבקת סוכר. מניחים על כל פרח כמה קוביות תפוחים ופטל אחד.
על מנת לפרוס את העוגה ושהקרם לא יברח לנו לצדדים, לוקחים סכין שף גדולה, שפיצית וחדה. נועצים את השפיץ של הסכין במרכז העוגה וחותכים לאורך המשולשים (אם הסכין חדה זה קורה בקלות).לקראת הסוף חודרים עם כל הסכין ופורסים פרוסה משולשת.
כשעה
כשעה וחצי
Ingredients
Directions
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
פותחים את הבצק המרודד על גבי נייר אפייה ובעזרת רינג קורצים שלושה עיגולים בקוטר 22 ס"מ.
מעבירים עיגול אחד מאלו שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפדרים את העיגול באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים עוד תבנית שתשמש כמשקולת ותמנע מהבצק לתפוח. אופים את הבצק 25-30 דקות, עד שהוא זהוב. עושים אותו דבר עם עיגול הבצק השני. את עיגול הבצק השלישי, מניחים גם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת סכין מסמנים משולשים (לא חותכים עד הסוף אלא רק מסמנים כדי להקל על חיתוך העוגה אחרי האפייה). מפדרים גם אותו באבקת סוכר ומניחים מעליו עוד נייר אפייה. מעל נייר האפייה מניחים תבנית שתשמש משקולת ואופים 25-30 דקות עד להזהבה של הבצק.
שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומתחילים להקציף על מהירות בינונית. בהדרגה מעלים את המהירות ומקציפים כשתי דקות. מוסיפים דבש ומקציפים עוד 2 דקות עד שהקצפת מתחילה להתייצב. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד ליציבות מלאה.
מוסיפים לקצפת בפעמיים - שלוש ¼1 קופסאות קוביות תפוחים ומקפלים בעדינות.
מעבירים את קצפת התפוחים לשקית זילוף עם צנטר כוכב עם פייה רחבה.
מניחים עיגול בצק אחד על צלחת הגשה ומזלפים פרחי קצפת על כל השטח. מניחים מעל הקצפת את עיגול הבצק השני וחוזרים על פעולת הזילוף. הקומה האחרונה תהיה זו שסימנו בה את משולשי הבצק שאפינו - מסדרים את העיגול המסומן על שכבת הקצפת השנייה ועל כל משולש מזלפים פרח. את מרכז העוגה מפדרים באבקת סוכר. מניחים על כל פרח כמה קוביות תפוחים ופטל אחד.
על מנת לפרוס את העוגה ושהקרם לא יברח לנו לצדדים, לוקחים סכין שף גדולה, שפיצית וחדה. נועצים את השפיץ של הסכין במרכז העוגה וחותכים לאורך המשולשים (אם הסכין חדה זה קורה בקלות).לקראת הסוף חודרים עם כל הסכין ופורסים פרוסה משולשת.
כשעה
כשעה וחצי