"טרייפל" – אלפחורס

מרכיבים לקרם:
 2 מיכלי שמנת מתוקה
 1 כוס חלב
 1 פודינב וניל (80 גרם)
 2 כפות ריבת חלב פוליבה
לעוגת ספוג שקדים:
 3 ביצים שלמות
 90 גרם סוכר
 100 גרם שקדים טחונים
 קורט מלח
 אבקת סוכר
 4 כפות ריבת חלב פוליבה
לקישוט:
 100 גרם שוקולד מגורר לבן / חלב / מריר - פוליבה
להכנת עוגת הספוג:
1

1. מחממים תנור מראש ל170- מע'. חשוב!
2. מרפדים תבנית מלבנית (20*30 ס"מ) בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
3. שמים בקערת מיקסר את הביצים, סוכר וקורט מלח.
4. מקציפים במהירות גבוהה (מתחילים בחצי דקה מהירות נמוכה ואז מגבירים) כ-8 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
5. מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים לתוך התערובת (עם כף עץ או מרית).
6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית (גובה של 2 ס״מ). אופים את העוגה כ10- דקות, היא מוכנה כשהיא מזהיבה קלות
7. מוציאים את העוגה מהתנור. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לרשת, מצננים כ-5 דקות.

להכנת הקרם: 
2

בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואבקת פודינג עד שמתקבל קרם יציב.
מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר.

הרכבת הטרייפל:
3

1. מורחים על עוגת הספוג 4 כפות ריבת חלב. מחלקים ל-3.
2. מניחים בתחתית הגביע שליש מעוגת ספוג שקדים.
3. מניחים מעל שכבת העוגה חצי מהשמנת מוקצפת ומפזרים מעל כף קוקוס.
4. מניחים שכבה נוספת של העוגה וחוזרים על התהליך.
5. מפזרים שוקולד מגורר מעל השכבה האחרונה.

שומרים במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד חודש (גלידה משובחת ביותר, מפשירים במקרר)

זמן אפיה
4

כ-10 דקות

זמן הכנה
5

כחצי שעה

Ingredients

מרכיבים לקרם:
 2 מיכלי שמנת מתוקה
 1 כוס חלב
 1 פודינב וניל (80 גרם)
 2 כפות ריבת חלב פוליבה
לעוגת ספוג שקדים:
 3 ביצים שלמות
 90 גרם סוכר
 100 גרם שקדים טחונים
 קורט מלח
 אבקת סוכר
 4 כפות ריבת חלב פוליבה
לקישוט:
 100 גרם שוקולד מגורר לבן / חלב / מריר - פוליבה

Directions

להכנת עוגת הספוג:
1

1. מחממים תנור מראש ל170- מע'. חשוב!
2. מרפדים תבנית מלבנית (20*30 ס"מ) בנייר אפייה, משמנים את נייר האפייה ובוזקים אבקת סוכר מעל.
3. שמים בקערת מיקסר את הביצים, סוכר וקורט מלח.
4. מקציפים במהירות גבוהה (מתחילים בחצי דקה מהירות נמוכה ואז מגבירים) כ-8 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
5. מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים לתוך התערובת (עם כף עץ או מרית).
6. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים בעדינות עם מרית (גובה של 2 ס״מ). אופים את העוגה כ10- דקות, היא מוכנה כשהיא מזהיבה קלות
7. מוציאים את העוגה מהתנור. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לרשת, מצננים כ-5 דקות.

להכנת הקרם: 
2

בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואבקת פודינג עד שמתקבל קרם יציב.
מוסיפים 2 כפות ריבת חלב ומערבבים בעדינות. מניחים במקרר.

הרכבת הטרייפל:
3

1. מורחים על עוגת הספוג 4 כפות ריבת חלב. מחלקים ל-3.
2. מניחים בתחתית הגביע שליש מעוגת ספוג שקדים.
3. מניחים מעל שכבת העוגה חצי מהשמנת מוקצפת ומפזרים מעל כף קוקוס.
4. מניחים שכבה נוספת של העוגה וחוזרים על התהליך.
5. מפזרים שוקולד מגורר מעל השכבה האחרונה.

שומרים במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד חודש (גלידה משובחת ביותר, מפשירים במקרר)

זמן אפיה
4

כ-10 דקות

זמן הכנה
5

כחצי שעה

"טרייפל" – אלפחורס