עוגת גבינה ואוכמניות

מרכיבים לבצק
  2 ביצים (L)
 1/2 כוס קמח תופח
 1/2 כוס סוכר
 3 כפיות שמן
מרכיבים למוס
 1 גבינה לבנה 5% (250 גרם )
 2 שמנת מתוקה 38% (500 גרם סה"כ)
 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
 1/4 כוס סוכר לבן
 1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מי ברז
 3/4 כוס חלב
 4 כפות גדושות מלית אוכמניות (של פוליבה)
 1 מיכל מסקרפונה (250 גרם)
 שקית זילוף חד פעמית + צנטר/פייה לקישוט (איזה שרוצים)
אופן הכנת הבסיס
1

להקציף ביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר,
להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 24 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

מרטיבים את בסיס העוגה עם 1/4 כוס מים + 1 כפית סוכר.

אופן הכנת המוס
2

לשים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מי ברז ולהניח בצד.

לשים בקערה גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, 1/4 כוס סוכר ו- 4 כפות מלית אוכמניות, לערבב עם כף .

להקציף במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ו3/4 כוס חלב לקצף יציב אך לא קשה, להוציא 2 כפות מהקצפת לשקית זילוף עם צנטר פרח לקישוט.

להוסיף את תערובת הגבינות ומחית האוכמניות לשמנת המתוקה, לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות להוציא 2 כפות קרם לתוך אותה שקית זילוף חד פעמית .

לחמם במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כחצי דקה , לשפוך בהדרגה לקרם ולערבב כדקה.

לשפוך את הקרם על גבי בסיס העוגה וליישר, לשמור במקפיא כ-20 דקות,

להוציא את העוגה מהמקפיא, לזלף פרחים מסביב לעוגה (עם הקרם בשני צבעים שהשארנו).

לשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה),

אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא , ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.

זמן הכנה
3

כשעה

Ingredients

מרכיבים לבצק
  2 ביצים (L)
 1/2 כוס קמח תופח
 1/2 כוס סוכר
 3 כפיות שמן
מרכיבים למוס
 1 גבינה לבנה 5% (250 גרם )
 2 שמנת מתוקה 38% (500 גרם סה"כ)
 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
 1/4 כוס סוכר לבן
 1 כף ג'לטין (7 גרם) + 1/4 כוס מי ברז
 3/4 כוס חלב
 4 כפות גדושות מלית אוכמניות (של פוליבה)
 1 מיכל מסקרפונה (250 גרם)
 שקית זילוף חד פעמית + צנטר/פייה לקישוט (איזה שרוצים)

Directions

אופן הכנת הבסיס
1

להקציף ביצים שלמות כ-5 דקות עד לקבלת קצף בהיר,
להוסיף בהדרגה 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף אחיד (התערובת קצת דלילה זה בסדר ).
להוסיף ידנית, קמח תופח ו3 כפיות שמן, לערבב עם מרית/לקקן בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשמן היטב רק את התחתית (זה חשוב למניעת הדבקות העוגה לתבנית) תבנית קפיצית קוטר 24 , לשפוך את התערובת על פני התבנית בצורה אחידה לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ יוצא נקי. מקררים את העוגה .

מרטיבים את בסיס העוגה עם 1/4 כוס מים + 1 כפית סוכר.

אופן הכנת המוס
2

לשים בכוס 1 כף ג'לטין ורבע כוס מי ברז ולהניח בצד.

לשים בקערה גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, 1/4 כוס סוכר ו- 4 כפות מלית אוכמניות, לערבב עם כף .

להקציף במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה, 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ו3/4 כוס חלב לקצף יציב אך לא קשה, להוציא 2 כפות מהקצפת לשקית זילוף עם צנטר פרח לקישוט.

להוסיף את תערובת הגבינות ומחית האוכמניות לשמנת המתוקה, לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות להוציא 2 כפות קרם לתוך אותה שקית זילוף חד פעמית .

לחמם במיקרוגל את הג'לטין לנוזל צלול כחצי דקה , לשפוך בהדרגה לקרם ולערבב כדקה.

לשפוך את הקרם על גבי בסיס העוגה וליישר, לשמור במקפיא כ-20 דקות,

להוציא את העוגה מהמקפיא, לזלף פרחים מסביב לעוגה (עם הקרם בשני צבעים שהשארנו).

לשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה),

אפשר להכין מראש את העוגה ולהקפיא , ביום ההגשה להוציא ולהפשיר במקרר.

זמן הכנה
3

כשעה

עוגת גבינה ואוכמניות